Tack ni som kom till Bjärka Säby

Det var fantastiskt att åter få spela på Bjärka, och ni lyssnade så uppmärksamt och gav sån respons att vi blev alldeles varma. Det var första offentliga spelningen för många av sångerna, och det var fint att få spela dem på en så intim plats som i rotundan på Nya Slottet.

Stort tack till Kristina Bergvall som är mästaren på glidande stämmor (såna som rör på sig lite snyggt), och till Mette Friis som hoppade in och gjorde sin debutspelning på udu. Och Martin Dalby såklart, med en stor känsla i cello-, sång- och basinsats.

Bilder från spelningen ligger uppe (tack Helena)!


Comments

4 responses to “Tack ni som kom till Bjärka Säby”

 1. Kristina avatar
  Kristina

  Tack själv Erik för att du kom hit! Glidande stämmor? Är det positivt eller negativt? Har ägnat kvällen åt kajaktur i solnedgång medan jag nynnat på “strävan mot balans… jag kan ha svårt… nanana…”. Ser fram emot att få mina minnesfragment kompletterade av en riktig inspelning. Kommer spelas flitigt i keramikverkstan, jag lovar!

 2. Jag var lyrisk redan innan konserten att jag nu äntligen skulle få lyssna på dig live då “Till ett vi” har varit en god vän hela detta sista år. Jag kan säga att jag blev inte besviken. Det finns ett litet problem med rotundan på Bjärka och det är att det ibland kan vara svårt att höra texten. Pratade med flera dagen efter för att höra vad det tyckte om konserten och en som jag pratade med hade inte hört texten alls. Vilket jag tyckte var väldigt tråkigt då dina texter är så viktiga. Ser fram emot den nya skivan som kommer framöver då sångerna du spelade var fantastiska men jag vet också att de blir ännu bättre när de får sjunka in lite så jag har mycket att se fram emot. Nåd och glädje! Hoppas du själv känner dig nöjd med kvällen och att vi möts på fler spelningar.

 3. Malin Garpheden avatar
  Malin Garpheden

  Ville bara tacka för en jättebra spelning!! Har inte hört någon av dina låtar förut. Blev väldigt imponerad! Måste säga att texterna är väldigt bra och får en att börja fundera på saker och ting. Dock håller jag med om att det i den lokalen ibland var lite svårt att uppfatta precis alla ord i sångerna. Men överlag var det en jättebra spelning!! Tack!

 4. Ja, med risk för att låta upprepande tror jag minsann att både du och alla andra njöt precis som jag. Det va verkligen en magisk kväll och jag ser minst sagt fram emot nästa gång jag får gå ner i varv till “frid”. Var överraskad över att du lät allt bli så intimt även i mellansnacket, hade svårt att smälta vissa delar. Nånstans vill nog jag trots allt behålla en viss distans för att kunna ta in budskapet och få utrymme att njuta. Faktiskt dock själv förvånad över hur mycket dina ord fortfarande finns kvar hos mig, alla kan vi vända o vrida på lådan, men få av oss vågar gå in i den och verkligen uppleva känslor och reaktioner. Lite av ett motto som jag bär med mig nu. Generellt älskade jag alla låtar som tillät lite eftertanke och lugn, kändes som att de utgick mer från stundens harmoni än de raffigare låtarna. Sjukt snyggt och peppande avslut med “fortsätt framåt”, fick verkligen mig att se fram emot vad framtiden har att ge! och speciellt se fram emot att få se dig spela igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *